Vi holder stengt for påsken fra og med onsdag 27.03 til mandag 01.04

Isolasjonsevne PVC vs Tre

PVC-vinduer er et populært valg for mange huseiere, takket være deres lave kostnader, god holdbarhet og god isolasjonsevne.

Isolasjonsevnen til vinduer er viktig for å holde varmen innendørs om vinteren og kjøligheten innendørs om sommeren. Dårlig isolasjonsevne kan føre til høye varme- og klimakostnader, og det er derfor viktig å velge vinduer med god isolasjonsevne.

PVC-vinduer har en god isolasjonsevne takket være deres materiale og konstruksjon. PVC (polyvinylklorid) er et termoplastisk materiale som har en lav varmeledningsevne. Dette betyr at det ikke leder varme eller kulde så lett, noe som bidrar til å holde innendørsklimaet konstant.


En annen faktor som påvirker isolasjonsevnen til PVC-vinduer er tette pakninger og låsebeslag. Dette forhindrer luftlekkasje gjennom vinduet, noe som kan føre til at varme- eller kuldeoverføring øker.

Alt i alt har PVC-vinduer en god isolasjonsevne, og er et godt valg for huseiere som ønsker å spare på varme- og klimakostnadene. Det er imidlertid viktig å huske på at det finnes andre faktorer som også påvirker isolasjonsevnen til vinduer, som f.eks. vinduets størrelse og plassering i huset. Derfor bør du alltid vurdere disse faktorene når du velger vinduer for hjemmet ditt